B-21

Mintás sarok díszléc

Hossza: 2 fm 
Lefedett felület (fal x plafon)  73 mm x 28 mm 
Díszléc szélessége: 75 mm (7,5 cm)
Szín: fehér
Gyártó: Marbet - Lengyelország

Habosított polisztirénből (EPS, hungarocell) magas nyomáson gyártva, ezért mintája rendkívül síma és kemény. A mennyezet és fal közötti sarok díszítésére alkamas léc, mely a szobák, előszoba, konyha és fürdőszoba eleganciáját nagyban növeli kevés anyagi ráfordítással. 

Könnyű felszerelni polisztirén díszlécekhez ajánlott ragasztóval (stukkó ragasztó). Figyelem: nem ajánljuk ragasztáshoz a gipszet/glettet, mert nem képez megfelelő kötést a polisztirénnel. Továbbá a szilikon alapú ragasztók (szaniter ill. univerzális) használatát sem javasoljuk, az ecetsav tartalom miatt, mely károsíthatja a lécet és nem festhető ha esetleg ragasztáskor kijön a léc alól. Megfelelő ragasztóként ajánljuk a  TITAN PREMIUM (Marbet) vagy  MESTER DEKOR  stukkó ragasztókat. A szélek és illesztések megfelelő eldolgozása akril tömítő segítségével valósítható meg. A magas minőséget rendkívül jó áron képviselő  TITAN AKRYL  (Marbet) vagy  MESTER AKRIL festhető tömítők a legjobb választás erre a feladatra.

A díszléc felülete festhető oldószermentes (pl. vízalapú) festékekkel. Ezt szerelés előtt vagy után is megtehetjük. Ha a festendő felület tiszta (nem koszolódott szállítás során, vagy nem lett újlenyomatos a szerelést követően), nem szükséges alapozni. 

Szereléshez szükséges segédeszközök:
-  gérvágó láda;
-  aprófogú fűrész;
-  ecset.